Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Μπρόκολο με πορτοκάλι/Broccoli with orange

Ένας εναλλακτικός τρόπος μαγειρέματος για ένα λαχανικό εποχής.

Υλικά:
Λίγο μπρόκολο,καθαρισμένο και κομμένο στα δύο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο,ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
Μία πρέζα αλάτι
2 κουταλιές της σούπας χυμός πορτοκάλι
Ζεσταίνεις το φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου.Στρώνεις ένα αλουμινόχαρτο σε ένα τηγάνι.Τοποθετείς το μπρόκολο και προσθέτεις το λάδι,το σκόρδο,το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι.Ψήνεις για 20 λεπτά περίπου,μέχρι να "αρπάξει" το μπρόκολο και να γίνει τρυφερό.Πρόσθετεις το χυμό πορτοκαλιού και αλατοπιπερώνεις(4 μερίδες).


                                      An alternative way of cooking for a season's vegetable!
You will need:
some broccoli ,cleaned and chopped in 2 pieces
2 tablespoons of olive oil
2 cloves of garlic,chopped
2 tablespoons of orange's shaving
1 dash of salt
2 tablespoons of orange's juice

Υοu preheat the oven into 250oC.You lay down/put a foil in a pan.You put the broccoli and you add the olive oil,the garlic,the orange's shaving and the salt.You cook them for about 20 minutes,until the broccoli gets some colour and becomes tender.You add the orange juice and the spice(salt 'n' pepper).
[4 portions of food]




8 σχόλια:

  1. Βρε, βρε.... καινούριο "σπιτικό" στη γειτονιά μας!! Καλορίζικο!!! Μοσχοβολάει φρεσκάδα και καθαριότητα :)
    Καλώς όρισες Νίκη στην παρέα!!
    Θα πάρεις τη θέση σου στην κουζίνα μας, στη στήλη " με γούστο και μεράκι"!!
    Θα τα λέμε
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτα απ' όλα καλορίζικο το blog σου!
    Σε ευχαριστούμε για την επίσκεψη στο δικό μας και σε καλοσορίζουμε στην μπλογκογειτονιά μας!

    Μου αρέσει η ιδέα να προσθέσεις και πορτοκάλι στο μπροκολάκι!
    Να ρωτήσω όμως, δεν το βράζεις καθόλου πριν το μπρόκολο??
    Γίνεται μαλακό μόνο με το ψήσιμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου αρεσει πολυ ο τροπος αυτος μαγειρεματος,μπραβο σου θα δοκιμαστει..καλο μεσημερι να εχεις..φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυαγαπημένο μου, σήμερα πχ το έχω σαλάτα με βραστά καρότα..καλώς σε βρήκα γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας ευχαριστώ πολύ όλους!
    Έλενα μπορείς να βράσεις το μπρόκολο ελάχιστα για λόγους υγιεινής αλλα να μην γίνει τελείως λουκούμι γιατί πρέπει να μείνει σκληρό για να τραβήξει όλα τα αρώματα και να ψηθεί έπειτα στο φούρνο.Αλλιώς πολύ καλό πλύσιμο,πάρα πολύ καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλώς ήρθες στην μπλογκοπαρέα μας!!!! Επειδή μικρή δεν έτρωγα μπρόκολο (όπως και πολλά άλλα φαγητά-θησαυρούς), τώρα όταν το βρίσκω το τσακίζω. Θα το δοκιμάσω έτσι αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ME GUSTÓ TU RECETA ES ORIGINAL Y TU BLOG MUY LINDO Y ESPECIAL,ABRAZOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραία συνταγή κ διαφορετική , θα το δοκιμάσω το μεσημέρι κι'ολας! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή