Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

Stuffed pepper with cheese and quinoa/Γεμιστή πιπεριά με τυρί και κινόα

(One portion)
Ingredients:
1/4 c. quinoa
1 big red pepper
1 tbsp extra virgin olive oil
1/4 c. red onion,chopped
1/4 tsp garlic chopped
1/4 c. carrot,grated
1/4 c. baby spinach
1/4 c. white mushrooms,chopped
1/2 tsp spice mixture without salt
1/4 c. cheddar ,grated

Preheat the oven at 180oC/356F .Put the quinoa and 1/2 c. of water in a small saucepan until it boils.Reduce the temperature and let it simmer.Cover the pan and let it absorb all the liquids for about 5 minutes.Remove from the heat and let it cool with removing the cap.As long as quinoa boils,with a sharp knife remove the cap from the pepper and remove all the cobs and the membrane.Keep the pepper whole.Warm a middle skillet in a medium to high temperature and fold in olive oil.Fold in the onions and saute until they get soften,for about 2 minutes.Add the garlic,the carrots,the spinach,mushrooms and the spice and saute them until lightly soften ,for about 4 minutes.Stir well with the quinoa ,fill the pepper with the mixture and sprinkle with cheddar.Add it in a baking dish and cook without covering it for 15 minutes until browned and well risen.Serve warm or in room's temperature.

***********
Υλικά(για 1 μερίδα):
1/4 φλ. κινόα
μία κόκκινη πιπεριά μεγάλη
1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1/4 φλ. κόκκινο κρεμμύδι,ψιλοκομμένο
1/4 κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1/4 φλ. καρότο τριμμένο
1/4 φλ. σπανάκι baby
1/4 φλ. λευκά μανιτάρια,ψιλοκομμένα
1/2 κγ. μείγμα μυρωδικών,χωρίς αλάτι
1/4 φλ. τσένταρ τριμμένο
Προθέρμανε το φούρνο στους 180οC.Βάλε το κινόα και 1/2 φλ. νερό σε μικρό κατσαρολάκι  μέχρι να πάρει βράση.Χαμήλωσε τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει,σκέπασε το σκεύος και άφησε το να πιει όλα τα υγρά του,για 5 λεπτά.Άφησε το στην άκρη,χωρίς να αφαιρέσεις το καπάκι.Όσο βράζει το κινόα,με αιχμηρό μαχαίρι αφαίρεσε το καπάκι από την πιπεριά και βγάλε τα σπόρια και τη μεμβράνη.Κράτησε την πιπεριά ολόκληρη και άφησε την στην άκρη.Ζέστανε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και πρόσθεσε ελαιόλαδο.Ρίξε τα κρεμμύδια και σοτάρισε τα μέχρι να μαλακώσουν,για 2 λεπτά περίπου.Πρόσθεσε το σκόρδο,τα καρότα,το σπανάκι,τα μανιτάρια και τα μπαχαρικά και σοτάρισε ελαφρώς τα λαχανικά ,για περίπου 4 λεπτά.Βάλε τα σοταρισμένα λαχανικά σε μπολ.Ανακάτεψε τα με το κινόα και ζύμωσε απαλά το μείγμα με το τσένταρ.Γέμισε την πιπεριά με το μείγμα.Βαλ'τη σε ταψί και ψησ'την χωρίς να τη σκεπάσεις ,για 15 λεπτά μέχρι να κοκκινίσει.Σερβίρισε την ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

3 σχόλια: