Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Μαρινάδες!/Marinades!

Αρωματίζουν ,μαλακώνουν και νοστιμίζουν το κρέας
Περιχύστε τα παρακάτω με την μαρινάδα τους και αφήστε τα στο ψυγείο για 1- 2 ώρες.
  • Για μπριζόλες: Φρέσκος χυμός πορτοκαλιού,θυμαρίσιο μέλι,ελαιόλαδο,μείγματα μπαχαρικών.
  • Για πουλερικά: Κόκκινο ,φρέσκο ή ξερό δεντρολίβανο,ξερή μαντζουράνα.
  • Για ψάρια: Άσπρο ξηρό κρασί,λίγο ελαιόλαδο,χυμό 2 λεμονιών,1 κουταλάκι γλυκού μάραθο.
  • Για λαχανικά: 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και άλλον τόσο χυμό λεμονιού,φύλλα φρέσκου βασιλικού και μία λιωμένη σκελίδα σκόρδο.
 ************************************************************
 They flavor,soften up and make tasty the meat.
Pour the furthers down with their marinade and leave them in the fridge for about 1-2 hours.
  • For steaks: Fresh orange juice,thyme honey,olive oil,spice mix.
  • For poultry: Red,fresh or dry rosemary,dried marjoram.
  • For fishes: White dry wine,olve oil,the juice of 2 lemons,1 teaspoon of sweet fennel.
  • For vegetables: 1/4 of cup olive oil and the same portion of lemon juice too,leaves of fresh basil and a melted clove of garlic.

2 σχόλια:

  1. Ναι στις μαρινάδες, πραγματικά νοστιμίζουν το κρέας, το ψάρι, τα λαχανικά!
    Στο κοτόπουλο βάζω και χυμό ανανά, του πάει πολύ!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι μαρινάδες σαφώς απογειώνουν την γεύση.Η μόνη μου ενσταση είναι το κόκκινο κρασί στα πουλερικά.Το έχω δοκιμάσει και δεν με ενθουσίασε.Ίσως ο συνδυασμός ο δικός σου να είναι καλύτερος.Καλο Σαβ/κο και καλορίζικοοοοοοοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή