Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011

2 quick,easy and light recipes!/2 γρήγορες,εύκολες και ελαφριές συνταγές!

Tορτίγιες με φασόλια και γκουακαμόλε/
Τortijas with black beans&guacamole

  • Λιώσε 1/4 αβοκάντο και ανακάτεψε το με 1 καυτερή πιπερίτσα και 1 κγλ ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.Βαλ'τα στο ψυγείο.Σοτάρισε ψιλοκομμένα μανιτάρια,1/2 φλ σπανάκι και 1/2 φλ κρεμμύδια κομμένα σε κύβους σε 1/4 του φλ. ζωμό λαχανικών,μέχρι να μαλακώσουν .Ζέστανε 2 τορτίγιες καλαμποκιού σ'ενα αντικολλητικό τηγάνι.Γέμισε τις με 1/2 φλ. κόκκινα φασόλια και λαχανικά. Γαρνίρισε με το μείγμα αβοκάντο και λίγο χυμό λεμονιού.
  • Smash 1/4 avocado and blend it with 1 small hot pepper and 1 teaspoon minced fresh corianter.Put the in the fridge.Saute minced mushrooms,1/2 cup spinach and 1/2 onions diced in 1/4 cup of vegetable broth,until they softened.Warm 2 corn tortijas in a non-stick pan.Fill them with 1/2 cup red beans and vegetables.Garnish with the avocado mix and a little bit of lemon juice.


 Τορτίγια με κοτόπουλο/
Tortijas with chicken


  • (4 μερίδες)Ανακατεύεις σε ένα μπολ 1/2 φλ τυρί τσένταρ και 1/2 φλ μοτσαρέλα μαζί με 1 φλ ψητό στήθος κοτόπουλου,όλα κομμένα σε κύβους,1/2 φλ καλαμπόκι,1/2 φλ φρέσκες ντομάτες και 1/2 φλ κρεμμύδι ψιλοκομμένο.Μοιράζεις το μείγμα σε 4 τορτίγιες,τις διπλώνεις στη μέση και τις στερεώνεις με 1 οδοντoγλυφίδα.Τις τοποθετείς μέσα σε ταψί στο οποίο θα έχεις απλώσει λαδόκολλα και τις ψήνεις στο φούρνο για 8-10' ,μέχρι να πάρουν χρώμα.Βγάζεις τις οδοντoγλυφίδες και κόβεις κάθε τορτίγια σε 3 μέρη.Τις σερβίρεις με γλυκόξινη ή μεξικάνικη σάλτσα ή ακόμα και με Light κρέμα γάλακτος.
  • (4 serves)Blend in a bowl 1/2 cup cheddar  cheese and 1/2 cup mozarrella with 1 cup grilled chicken breast,all diced,1/2 cup corn,1/2 cup fresh tomatoes and 1/2 cup onion minced.Share the mixture in 4 tortijas,fold them in half and brace them with 1 toothpick and cook them in the oven for about 8-10' ,until they get some colour.Remove the toothpicks and cut each tortija into 3 parts.Serve them with mexican sauce or sweet 'n' sour sauce or even with light cream.

2 σχόλια:

  1. Η Μεξικάνικη κουζίνα είναι από τις αγαπημένες μου. Πολύ νόστιμες οι ιδέες σου, ιδανικές για ένα σνακ στη δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή