Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Σολομός με πορτοκάλι και γιαούρτι/Salmon with orange and yogurt.

      Για 6 μερίδες θα χρειαστείς:

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
6 φιλέτα σολομού
(180γρ.το καθένα)
1 1/2 κ.γλ. ξύμσα πορτοκαλιού
3/4 κ.γλ αλάτι χαμηλό σε νάτριο
3/4 φλ. στραγγιστό γιαούρτι 5%
2 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
1 1/2 κ.σ. κάππαρη στραγγισμένη
1 κ.σ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
μαύρο πιπέρι

  • Προθερμαίνιες το φούρνο στους 200οC.Λαδώνεις ελαφρά ένα ταψί με ραβδώσεις στον πάτο.
  • Τοποθετείς στο ταψί τα φιλέτα με την πέτσα προς τα κάτω,τα περιχύνεις με μία κ.σ. ελαιόλαδο και πασπαλίζεις με μία κ.σ.ξύσμα πορτοκαλιού,αλάτι,και λίγο μαύρο πιπέρι.Απλώνεις τα μπαχαρικά στη σάρκα του ψαριού και το αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ανακατεύεις σε ένα μικρό μπολ το γιαούρτι,το υπόλοιπο λάδι και το ξύσμα πορτοκαλιού με το μαιντανό,την κάππαρη και το χυμό πορτοκαλιού.
  •  Ψήνεις το σολομό για περίπου 10'-15΄λεπτά.Τον περιχύνεις με τη σος γιαουρτιού και τον σερβίρεις με λίγο ζεματισμένο σπανάκι.

Διατροφική αξία ανα μερίδα:
330 θερμίδες,40g πρωτείνη,2 g υδατάνθρακες,0g φυτικές ίνες,18g λίπος,3g κορεσμένα λιπαρά.


*******************************************************************

For 6 portions you will need:
2 tablespoons of olive oil
6 salmon fillets
(180gr. each one)
1 1/2 teaspoon orange's shaving
3/4 teaspoon salt
3/4 cup yogurt 5% fat
2 tablespoons chopped parsley
1  tablespoon fresh orange juice
black pepper
  • Preheat the oven at 200oC.Smear softly some olive oil in a griddle with grooves in the bottom.
  • Place in the griddle the salmon fillets with their rinds to the bottom of the griddle,pour them with 1 tablesspon of olive oil and add on them 1 tablespoon of orange shaving,salt and a little bit of black pepper.Smear the spices on the flesh of the fish and leave it in a room temperature.
  • Blend in a small bowl the yogurt,the rest of the olive oil and the orange shaving with the parsel and the orange juice.
  • Cook the salmon for about 10'-15'.Pour the fillets with the yogurt sauce and serve him with some piping spinnach.
Nutritial worth per portion:
330 calories,40g protein,2 g carbohydrates,0g plant fibres,18g fat,3g saturated fat.




6 σχόλια:

  1. Υπέροχος ο σολωμός, τον φτιάχνω συχνά, οπότε κάθε καινούργια εκδοχή ευπρόσδεκτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πήρα φόρα με τον σολομό και τώρα μαζεύω ιδέες!
    Όλα τα υλικά σωστά δεμένα και εμφανίσιμο το πιάτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου αρέσει πολύ ο σολομός και με τη σάλτσα ακόμη πιο νόστιμος.
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραίο πιάτο, αγαπάμε πολύ τον σολομό και η σάλτσα φαίνεται σπέσιαλ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο σολωμός είναι από τα ψάρια που μπορείς να παίξεις με τις γεύσεις. Αυτή η σάλτσα πρέπει να είναι πολύ δροσερή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή