Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Τηγανίτες από βρώμη/Pancakes from oat.

Γευστική πρόταση για το κυριακάτικο πρωινό!

Θα χρειαστείς(για περίπου 10 τηγανίτες):
1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
1/2 φλιτζάνι αλεύρι λευκό,μαλακό
1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
100 γραμ.αγελαδινό γιαούρτι πλήρες
1 αβγό
1 φλιτζάνι γάλα
ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτέλεση:
Βάλε σε μπόλ το αλεύρι(αφού το κοσκινίσεις) και τις νιφάδες βρώμης,το μπέικιν πάουντερ,το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακάτεψε τα καλά.Σε δεύτερο μπολ ανάκατεψε το γιαούρτι,το γάλα και  το αβγό και ανακάτεψε τα επίσης πολύ καλά(πρέπει να διαλυθεί καλά το αβγό).Βάλε ένα μικρό τηγανι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.Όσο ζεσταίνεται,ρίξε το περιεχόμενο του δεύτερου μπολ στο πρώτο,σιγά σιγά και ανακατεύοντας απαλά για να ενωθούν.Το έντονο ανακάτεμα σε αυτό το στάδιο θα κάνεις τις τηγανίτες σου πιο σφιχτές,οπότε καλύτερα να το αποφύγεις.Στο ζεστό τηγάνι ρίξε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.Μετά πρόσθεσε το μείγμα,τόσο όσο να ψηθεί για περίπου 2-3 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να δημιουργούνται μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια του.Γύρισε το να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.Μόλις είναι έτοιμο βάλε την τηγανίτα σε πυρίμαχο πιάτο.Για να τις διατηρήσεις ζεστές μέχρι να το σερβίρισμα,τοποθέτησε τις μέσα στο φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.Σέρβιρε  τις τηγανίτες με μέλι,μαρμελάδα,λιωμένη μαύρη σοκολάτα ή ότι άλλο θες.

***********************************************************
You will need(for about 10 pancakes):
1 cup oatflakes
1/2 cup of white flour,soft
1 1/2 teaspoon bakin powder
1/2 teaspoon salt
3 tablespoons of brown sugar
100 gr full fat cow yogurt
1 egg
1 cup of milk
olive oil for the pan


Preparation:
Put in the bowl the flour(which you have refined first) and the oat flakes,the bakin powder,the salt and the sugar and blend them very well.In a second bowl blend the yogurt,the milk and the egg and blend them very well too.Put a small pan to heat in a medium temperature.While its heating,put the content of the second bowl into the first one slowly, mixing them  gently until the unify.The intese mixing in this stage will make your pancakes tighter,so better avoid it.In the hot pan add a tablespoon of olive oil.After this add the mixture,as long as the surface of the pan  is covered.Let it cook for about 2-3 minutes or until they start create small bubbles in their surface.Turn it to cook from the other side too.When its ready place the pancake in a refractory plate.To keep them warm until the serving,place them in the oven in a very low temperarture.Serve the pancakes with honey,marmelade,melted black chocolate or anything else you want.

4 σχόλια:

  1. Τόσα χρόνια θεωρούσα οτι η βρώμη είναι ζωοτροφή!
    Δεν ξέρω πως μου είχε μπει η ιδέα.
    Ίσως από το σχολείο και από το γεγονός ότ δεν την χρησιμοποιούσαμε στο πατρικό μου.

    Τώρα όμως που μεγάλωσα (λέγε παραμεγάλωσα!), την έχω για το ψωμί και τις σοκολατόμπαρες.

    Τηγανίτες δεν έκανα ποτέ και είναι μια καλή ιδέα!

    Καλή Εβδομάδα (και καλώς σε βρήκα)!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς σε βρήκα...Νομίζω πως το μπλοκ σου θα γίνει αγαπήμενο στέκι...Οι συνταγές σου είναι υπέροχες και θα έλεγα ασυνήθιστες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαφορετικές οι τηγανίτες σου, σίγουρα θα γίνονται πολύ πολύ νόστιμες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και έχω μια σακούλα βρόμη που δεν ξέρω τι να την κάνω!! αλήθεια σε τι άλλο θα μπορούσα να χρησιμοιήσω βρόμη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή