Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

Κοτόπουλο με γκρειπφρουτ/Chicken with grapefruit

   Υλικά:
 στήθη κοτόπουλου
1πρέζα ξερό θυμάρι
1 πρέζα αλάτι
1/2 κγλ. μαύρο πιπέρι
2 κσ ελαιόλαδο
1/4 φλ. ξηρό λευκό κρασί
1/4 φλ. ζωμό κοτόπουλου
3 κγλ. χυμό γκρέιπφρουτ
2 κγλ. μέλι
3 φλ. ψιλοκομμένο κάρδαμο
2 γκρέιπφρουτ κομμένα σε κομμάτια

Ρίχνεις στο κοτόπουλο θυμάρι , λίγο αλάτι και πιπέρι.Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό σκεύος και ψήνεις για 6 λεπτά,μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο.Προσθέτεις τα υπόλοιπα 4 υλικά και ψήνεις μέχρι να απορροφηθούν λίγο τα υγρά.Ρίχνεις το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι.Μοιράζεις το κάρδαμο και το γκρέιπφρουτ σε 4 πιάτα και απο πάνω σερβίρεις το κοτόπουλο με τη σάλτσα.
(4 μερίδες)

*****************************************************

For 4 portions you're gonna need:
4 chicken breasts
1 dash dried thyme
1 dash salt
1/2 teaspoon black pepper
2 tablespoons olive oil
1/4 cup dried white wine
1/4 cup of chicken gravy
3 teaspoon grapefruit juice
2 teaspoons honey
3 cups chopped cardamom
2 grapefruits cutted in pieces

Add on the chicken breasts thyme,a little bit of salt and pepper.Heat the olive oil in a nonstick utensil and cook for about 6 minutes,until the chicken gets some colour.Add the rest 4 ingredients and cook until the liquids are absorbed(not all).Add the rest salt and pepper.Share the cardamom and the grapefruit in 4 plates and above them serve the chicken with its sauce.


3 σχόλια:

  1. Πολυ πρωτοτυπη ιδεα κ φαινεται κ ευκολο να γινει!Τι γευση δινει το γκρειπφρουτ,ξινη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρανια ναι ξινη αλλα λογω της σαλτσας μαλακωνει και γινεται γλυκοξινη,αμα σου γινει ξινη προσθεσε ελαχιστη μαυρη ζαχαρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή