Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

Cookies with tahini/Μπισκοτα με ταχίνι

Για 12 μεγάλα μπισκότα θα χρειαστείς:
1/2 φλ.ταχίνι
1/2 φλ.μέλι
1 φλ.σπασμένη καρυδόψιχα
1/2 φλ.ξανθές σταφίδες
1 1/2 φλ. νιφάδες βρώμης(κουάκερ) ή άλλες νιφάδες δημητριακών
1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας ή μισή πλάκα κουβερτούρας(50 γρ.περίπου)
 κομμένη σε μικρότερα κομμάτια
1/2 κγλ. κανέλα
αντικολλητική λαδόκολλα

Εκτέλεση:

  • Ανακατεύετε το ταχίνι,το μέλι,την καρυδόψιχα,τις σταφίδες, και την κανέλα.Προσθέτε λίγες λίγες νιφάδες  βρόμης και τέλος ρίχνετε τις σταγόνες σοκολάτας ή την κουβερτούρα.Καλύπτετε ένα ρηχό ταψί με μία λαδόκολλα και μοιράζετε με το κουτάλι το μείγμα περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού (θα απλώσει καθώς ψήνεται).Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 8-10 λεπτά. Ότα τα βγάλετε απο το φούρνο είναι πολύ μαλακά,γι΄αυτό θα πρέπει να τα αφήσετε λίγη ωρα να κρυώσουν ώστε να τα μεταφέρετε σε αεροστεγές δοχείο ή για να τα σερβίρετε.

************************************
 For 12 big cookies you will need:
1/2 cup tahini
1/2 cup honey
1 cup shredded walnuts
1/2 cup currants
1 1/2 cup oat or another flakes of cereal
1/2 cup chocolate drops or half  plain chocolate(50gr ),shredded
1/2 teaspoon cinammon
non-stick parchment paper

Preparation:

  • Stir the tahini,the honey,the walnuts,the currants and the cinammon.Add the oat and the chocolate drops.Cover a shallow baking dish and spoon the mix in the size of a walnut(it will spread out while baking).Bake them in a preheated oven at 180oC for about 8-10 minutes.When they are baked ,they will be very soft ,so let them for some hour to cool down ,so you can serve them or put them in an airtight container.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου